Let’s ZUMBA!

Am auzit prima data de acest sport in 2009 cand eram in state. Nu intelegeam de ce erau fetele atat de agitate si entuziasmate cand incepeau sa vorbeasca despre zumba si ca abia asteapta seara ca sa mearga la sala. Am inteles abia cand am cautat pe youtube si am gasit filmulete, si asa m-a prins si pe mine.
Am observat ca inca foarte multa lume nu stie ce este ZUMBA…din pacate pentru ei, zic eu 🙂 Habar n-aveti ce pierdeti.
Dar sa incepem cu inceputul. Prin anii ’90 un instructor de aerobic columbian Beto Perez a ajuns la ora sa de aerobic si si-a dat seama ca a uitat cd-urile cu muzica acasa. Cum nu mai avea timp sa se intoarca dupa ele, a folosit ce avea la indemana, adica cd-urile cu muzica care o asculta in masina – salsa si merengue. Spre mirarea sa ora a avut un success urias, iar vestea s-a raspandit rapid in toata tara.
In 1999 Beto se muta in Miami, Florida unde impreuna cu 2 antreprenori americani dezvolta conceptul Zumba Fitness. In prezent exista peste 40 000 de centre situate in 75 de tari si peste 5 milioane de cursanti.
Muzica folosita este de obicei latino si poate varia de la salsa, merengue, raggaeton si pana la hip-hop, belly dancing, tango, country, rock’n roll si twist. Partea cardio este foarte intensa , iar in timpul unei sedinte se ard intre 700 si 1000 de calorii. Poate parea greu la inceput, mai ales pentru cineva care nu a mai facut dansuri, dar nu este imposibil. Miscarile sunt destul de accesibile, iar dupa 2-3 sedinta sunt sigura ca oricine le poate invata. Iar voia buna si energia pozitiva este asigurate.

In concluzie, daca nu va place sa faceti sport, faceti zumba 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s